איך בוחרים תנור בנוי למטבח?

תנור בנוי למטבח

תנור בנוי או תנור בילד אין הוא ללא ספק אחד ממוצרי החשמל הכי שימושיים הן באופן כללי בבית והן באופן ספיציפי בחלל המטבח.
יש כל כך הרבה דברים שאפשר להכין עם התנור הביתי החל מעוגות, מאפים, לחמים ועוגיות, דרך צליה של דגים, עופות ובשרים, אנטיפסטי, פשטידות וזו כמובן רק רשימה חלקית.
אז איך בוחרים תנור בנוי למטבח, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם.

הגדירו תקציב

היום ניתן לרכוש תנור החל מ-1,500 שקלים ועד אפילו 20,000 שקלים.
ההבדלים במחיר משתנים בהתאם למותג שבחרתם, חומרי הגלם מהם התנור מיוצר, רמת העמידות שלו, שכבות הזכוכית, היכולת שלו לבודד ועוד.
לכן, לפני שבכלל מתחילים לעשות השוואות בין תנורים בנויים, חשוב קודם כל להגדיר תקציב מראש.

 

מותג תנורים

שימו לב איפה התנור שאתם רוצים לקנות מיוצר.
האם מדובר בתנור בוש למשל המיוצר בגרמניה או בתנור אריסטון שמיוצר בכלל באיטליה.
למה זה משנה? משום שיש תנורים בנויים למטבח שידועים כיותר אמינים ויש כאלה שפחות.
אנחנו ממליצים לכם לבחור בתנור בנוי המיוצר על ידי חברה מוכרת, אמינה המתמחה בייצור ושיווק תנורים ברחבי העולם.

 

אחריות

האחריות שאתם מקבלים על התנור היא ללא כל ספק אחד הקריטריונים הכי חשובים בתהליך הבחירה.
בעוד יש תנורים עליהם תקבלו שנה אחריות, תנורים אחרים מספקים 3 ואפילו 6 שנות אחריות. בנוסף, חשוב לבדוק מה האחריות כוללת במידה והתנור אכן מתקלקל או שיש בו תקלה כזו או אחרת.

 

נפח פנימי

נכון שמבחינה חיצונית, מרבית התנורים הבנויים באותה מידה פחות או יותר, אבל הנפח הפנימי הוא שונה. למשל, תנורים המיוצרים בגרמניה ידועים כתנורים עם נפח גדול שנע בין 67-75 ליטרים לעומת הצרפתיים שנחשבים לקטנים יותר בנפח ונעים בין 50-58 ליטרים.

 

רגיל או פירולטי

התנורים הפירוליטיים יודעים לנקות את עצמם.
כן, הם מתחממים ואז אחרי פעולת החימום הם פשוט ממיסים את השומן והופכים את תהליך הניקיון להרבה יותר קל לעומת תנורים רגילים שלא עושים את זה.
כמובן שקריטריון זה משפיע גם הוא על התקציב.