איך לבחור תנור אפייה?

תנור אפייה

היצע התנורים בימינו, מאפשר לכל אחד ואחת מאיתנו להתאים את הרגלי הבישול והאפייה שלו, את הטעם האישי בעיצוב ואת צרכי הבטיחות והניקיון שלנו.
יש מגוון רחב של תנורי אפייה כאשר ההבדלים בין הדגמים באים לידי ביטוי בפער מחירים די גדול.

לכן, כדי למצות את התקציב העומד ברשותנו באופן האופטימלי וכדי שנוכל להתמקד בתכונות החשובות לנו בבחירת תנור אפייה, הנה כמה טיפים מעולים שיעזרו לכם לבחור את התנור הבא שלכם.

מידות תנור אפייה

שימו לב בבית למידות הגובה, הרוחב והעומק של הגומחה המיועדת לתנור והוסיפו מרווח במטרה שניתן יהיה לחבר אותו החשמל.

גומיות

יש גומיות מבודדות שמפרידות בין הדלת לבין התנור ולכן הן צריכות להיות חזקות ועמידות.
גם הדפנות הפנימיות של תנור האפיה חשובות. כדאי לשים לב שהעובי שלהן לא דק מדי.

ציפוי אמייל

בדקו שהציפוי הפנימי שנמצא בתוך תא האפייה באיכות גבוהה וכי אין כל מיני חיבורים בחלק התחתון שלו, מה שיכול לגרום לבלאי מהיר. אימייל איכותי גם מונע לכלוכים, קילופים והצטברות של חלודה.

ומה לגבי המסילות?

ההמלצה שלנו היא לבחור בתנור המגיע עם מסילות לתבניות שקיימות בשני צידי תא האפייה. אותן מסילות מונעות גם כן שחיקה של האימייל הפנימי ושומרות על התנור לאורך זמן.

בכל תנור אפייה יש מסילה מסוג אחר.
מסילות נעות מאפשרות הנעה נוחה ובטוחה של התבנית, מה ששומר על הדפנות לאורך זמן.
יש גם מסילות מתקדמות עם מנגנון טלסקופי ייחודי ומעצורים שמונעים החלקה של התבנית כאשר מוציאים אותן מהתנור.

דלת תנור האפייה

חשוב לוודא שהחלק הפנימי של הדלת מצופה בזכוכית ללא ברגים, זאת בכדי שיהיה קל לנקות אותו. בנוסף, הפנימית חייבת להיות קלה לפירוק, כדי שניתן שוב לבצע ניקוי אחת לכמה שבועות בין הזכוכית החיצונית לזכוכית הפנימית.
ככל שיש יותר שכבות לזכוכית, ככה רמת הבידוד של התנור שתבחרו טובה יותר.

טיפים לשמירה על התנור

  • נקו את התנור אך ורק עם חומרים ייעודיים
  • הכניסו לתנור אך ורק כלים המיועדים לתנור
  • קראו את הוראות היצרן ופעלו לפיהן