איך תזהו תקלת תרמוסטט בתנור אפייה?

אחד ממוצרי החשמל הפופולאריים במטבח הוא תנור אפייה למטבח.
אנו צולים בו ירקות כתוספת, אופים בו עוגות ולחמים לשבת, מכינים בו דגים, עופות, בשרים ושלל מתכונים שאנו אוהבים.

 

אבל תתארו לכם שאתם מכניסים לתנור עוגה והיא לא יוצאת אפויה, למרות שבכל שבוע אתם אופים בדיוק את אותה עוגה בתנור האפייה שלכם.
או דמיינו מצב הפוך, למשל שהכנסתם לתנור את החלה של יום שישי בערב והיא יוצאת לכם שרופה לגמרי?.
יכול מאוד להיות שמדובר בתקלה בתרמוסטט של תנור האפייה.

 

אז איך לבדוק את זה בלי להזמין טכנאי?

לפני הכל, אתם צריכים להוציא מתנור האפייה את כל מה שיש בו.
בשלב הבא, מסובבים את התרמוסטט לטמפרטורה של מאה מעלות.

 

יש מנורה אדומה בתנור האפייה והיא צריכה לדלוק.

כעת, עליכם לוודא שהמנורה נכבית כלומר שהתנור אכן הגיע לטמפרטורה הרצויה.

 

במידה והיא אכן נכבית, אתם יודעים שהתרמוסטט שקובע את המעלות בתנור האפייה תקין לגמרי. כדי לזהות האם התרמוסטט עומד בטמפרטורה הנכונה אנחנו מעבירים אותו למאתיים מעלות.
ברגע שאתם מעבירים את התרמוסטט למאתיים מעלות, הנורה אמורה להמשיך להיות דולקת, עד ששוב התנור אפיה מגיע לטמפרטורה הרצויה.

ככה בעצם אתם עוברים ועולים במעלות, כאשר כל שלב אמור לקחת בממוצע בין 15-20 דקות. במידה ותוך כדי הבדיקה אתם רואים שיש בעיה מסוימת, אפשר ישר להבין שהתרמוסטט של תנור האפייה לא תקין.

 

למעשה, התרמוסטט של התנור מכיל רגש והוא יושב בתוך התנור ומזהה את החום.
כך הוא בעצם מופעל מהגלגלת שאנו מסובבים.

 

במידה ואכן זיהיתם שיש תקלה בתנור האפייה, ממש לא מומלץ לפתוח את התנור או לנסות לתקן אותו לבד, זה מאוד מאוד מסוכן, אלא מומלץ להזמין טכנאי מורשה לתיקון תנורי אפיה.
הטכנאי שהזמנתם יוכל אכן לזהות את התקלה, לאמת אותה ולבצע תיקון של התנור בצורה מקצועית, בטיחותית ויעילה.

 

ניתן לבחור טכנאי תנורים דרך מכרים או קרובי משפחה או לחפש המלצה ברשת האינטרנט בעזרת אתרים המתמחים באיתור בעלי מקצוע וטכנאים.
ניתן לרכוש מגוון גדול של תנורים ומותגים גם בסמגל אלקטריק בקטגוריית תנורים היכנסו