אין מטבח בלי תנור

אין מטבח בלי תנור, כמו שאין מטבח בלי כיריים או כיור, אבל יחד עם זאת לתנור יש מקום של כבוד במטבח, כי הוא יותר מתנור. הוא ארוחה משפחתית, הוא ארוחה רומנטית, הוא ריח של אפייה של אמא והוא יותר סיפור של ארוחה מאשר המוצר עצמו. לכן יש לבחור תנור על פי איך שנשתמש בו, על פי הצרכים שלנו. מה שנתפר למידותינו יכול לחסוך לנו כסף רב ויעזור לנו באמת במה שאנו זקוקים לו במטבח. אז כיצד הביר תנור בגודל המתאים? קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור את הגדול האידאלי.
1.    מקצועיות: היום קיימים בשוק מגוון רחב של תנורים, כאלה המתאימים לבשלנים מקצועיים אשר מבלים שעות רבות במטבח המאפשרים שליטה על כל שלבי הבישול, ועד לתנורים בעלי טכנולוגיה המאפשרת לכאלו שלא יודעים לבשל, לבשל כמו במסעדות, הם עושים את כל העבודה עבורינו.
2.    תוכניות: גודל התנור הבנוי צריך להתאים לשימוש בו, למשל באפייה. אם אתם חובבי אפייה בחרו תנור שמכיל את רוב תוכניות האפייה החשובות. למשל תנור טורבו גורם לפיזור החום בצורה טובה יותר ובכך חוסך את הטירחה של פתיחת הדלת. חיסכון בפתיחה התכופה מאפשרת למקם את התנור במקום אחר מאשר הם הייתם ניגשים בכל פעם לתנור "לבדוק" כיצד האפייה מתקדמת.
3.    בידוד: ככל שרמת הבידוד תהיה טובה יותר כך תוכלו למקם את התנור במקומות מגוונים יותר במטבח מבלי לחשוש שהתנור יזיק לסביבה שלו. אבל אליה וקוץ זה. אם תרצו תנור גדול יותר בשל צרכים פרטיים, המיקום יצטמצם למקומות ספורים בלבד. ככל שמספר הזכוכיות בתנור גבוה יותר, כך כמובן רמת הבידוד שלו טובה יותר. יש מושג הנקרא "דלת קרה" מומלץ לבדוק אפשרות קנייה זו.
4.    איזה גודל לבחור בסופו של דבר? רגע לפני שנצא לרכוש את התנור המיוחל ניקח מידות, הרי עד עכשיו אנחנו כבר בוודאי יודעים היכן למקם אותו. נערוך מדידות של האורך, הרוחב והעומק של הגומחה תוך השארת מרווח לחיבורים השונים. חשוב לזכור! לקחת בחשבון את המסגרת החיצונית בין שלל השיקולים. בחנות תמצאו גדלים שונים של תנורים וזיכרו שוב לשאול את עצמכם בדיוק מה אתה צריכים. המידות הפופולאריות הן עומק של 55 ס"מ, גובה בין 55 ל- 60 ס"מ ורוחב 55 – 59 ס"מ. אבל פופולארי לחוד וצרכים לחוד. לצידם ישנן שלוש מידות רוחב עיקריות: 60 ס"מ לתנור סטנדרטי, 50 – 55 ס"מ לתנור צר ו-90-70 ס"מ לתנור רחב.
קנייה מהנה