המדדים לאפקטיביות של קולט האדים

כיצד נמדד הספק היניקה / השאיבה של קולט אדים ?

מהם המדדים לאפקטיביות של קולט האדים ?

מה זה מק"ש / ממק"ש ?

עוצמת השאיבה של קולטי האדים נמדדים ומוצגים ע"י המידה  – מק"ש או ממק"ש.

פירוש ראשי התיבות: מק"ש / ממק"ש – מטר מעוקב בשעה

תצורה המדידה מתבצעת בצורה הזו – אורך X גובה X רוחב = נפח המטבח

תצורת מדידה זו מאפשרת בחינת הספק הקולט אל מול הצורך (נפח המטבח).

בחירת הקולט הנחוץ ובחירת יכולות היניקה והשאיבה של הקולט תלויה בנפח המטבח שלכם,

מומלץ למדוד את אורך המטבח , רוחב המטבח וגובה התיקרה של המטבח, להכפיל לפי הנוסחה למדידת נפח המטבח ,

בצורה זו נדע את מספר הפעמים שהקולט שנבחר ישאב ויטהר את חלל המטבח במדד של יחידת שעה (60 דקות).

נערוך דוגמא, מידות המטבח הן:

  • רוחב: 7 מטרים
  • אורך: 3 מטרים
  • גובה תיקרה: 2.70 מטרים

הנוסחה תסכם את נפח המטבח 56.7 מטר מעוקב , לפיכך, אם נבחר קולט בעל יכולת יניקה/שאיבה בהספק בסך 850 מק"ש, דהיינו יכולת הקולט שבחרנו ישאב ויטהר את אוויר המטבח כ-14 פעמים בשעה.

בדרך כלל קולטים רבים בעלי מתג הפעלה ובורר מהירויות עם 3-4 דרגות שאיבה ויניקה, כך שאם אם אתם בשלנים ונוהגים לבשל,

לטגן ולצלות בשר בממוצע של 4-5 פעמים בשבוע, מומלץ לבחור קולט איכותי בעל 4 דרגות עוצמת שאיבה בעל הספק התואם את מידות המבטח ביחס של 10 יחידות שאיבה בשעה של נפח המטבח שלכם.

חשוב להדגיש כי לא מעט יצרנים או יבואנים מציינים נתוני הספקי שאיבה לא נכונים ומופרזים ולכן כדאי לבחור קולט אדים המוצג עם נתוני שאיבה לפי התקן הבינלאומי ובעל בעל עוצמה מעט גבוהה מהצורך שלכם בפועל.