תנור בנוי ועיצוב המטבח

תנור בנוי ועיצוב המטבח
תנור בנוי הוא חלק מעיצוב המטבח, לכן לצד הדרישות הטכניות שאנו צריכים לבדוק, יש לראות שהעיצוב שלו תואם הן את המטבח והן את הטעם שלנו. מבחינה פונקציונאלית התנור משתלב בצורה אלגנטית ויפה בין המגרות והארונות במטבח. לשימחתינו ישנם עיצובים וסגנוות רבים של תנורים, וכל אחד יכול למצוא את האחד שמתאים לו. אז רגע לפני שאתם רוכשים תנור, הציצו במספר שיקולים עיקריים שכדאי לקחת בחשבון:
תוכניות ההפעלה: כמו למכונת כביסה גם לתנור יש מגוון רחב של תוכניות הפעלה, כלומר תוכניות המותאמות לצורכי הבישול והאפייה השונים. למרות הנטייה הטבעית לבחור בתנור עם מספר תוכניות רחב ככל האפשר, אל תמהרו לרכוש דווקא אותו. התאמו את כמות תוכניות ההפעלה לצרכים שלכם.
מיקום התנור הבנוי: היכן אנו רוצים למקם את התנור. רגע לפני שנשים את פעמינו לחנות החשמל נמדוד את אורך, רוח ועומק הגומחה תוך השארת מרווח לחיבורים השונים. אל תשכחו לקחת בחשבון את המסגרת החיצונית בין שלל השיקולים. ישנם גדלים שונים של תנורים ביחרו אחד על פי הצרכים שלכם. המידות הפופולאריות הן עומק של 55 ס"מ, גובה בין 55 ל- 60 ס"מ ורוחב 55 – 59 ס"מ. ישנן שלוש מידות רוחב עיקריות: 60 ס"מ לתנור סטנדרטי, 50 – 55 ס"מ לתנור צר  ו-90-70 ס"מ לתנור רחב.
נוחות התפעול והבקרה של התנור הבנוי:  היום מוצרי חשמל רבים מגיעים עם פונקציות רבות שלרוב, לאדם הפשוט הן אינן מחוייבות המציאות. לעיתים מספיקות לנו מספר פונקציות מצומצם. יחד עם זאת, התאימו את לוח הבקרה והתפעול לצרכים ולידע שלכם וגם לעיצוב המטבח. לעיתים לוח פיקוד מכאני בתנור הבנוי יכול להתאים לסגנון המטבח, ולעיתים לוח פיקוד דיגיטלי יעשה את העבודה, תלוי למה אתם זקוקים ומה הטעם העיצובי שלכם. רצוי לדעת למשל שלוח פיקוד דיגיטלי רגיש לבעיות ותקלות ותיקון שלו עולה כסף רב.
אוורור חזיתי של התנור הבנוי: תנור מחמם, לכן יש לבדוק שישנה מערכת אוורור קדמית המטפלת באוויר החם שזורם בעורף. יש להתקין אחת כזו במידה ומתקינים את התנור מתחת לשיש או בארון.
נוחות הניקוי: תנור מתלכלך, עובדה מצערת אבל היא חלק מעבודות המטבח. מלבד העבודה הכרוכה בכך, נוחות הניקוי יכולה להשפיע על המוטיבציה לנקות אותו ועל משך הזמן שהוא יפעל באופן היעיל ביותר. שלושת השיקולים העיקריים שצריכים להילקח בחשבון הם המבנה והציפוי של התנור, ככל שהוא יהיה "שלם" יותר ללא חיבורים יהיה קל יותר לנקות אותו. יש להתבונן על הדלת והמסילות, אם הם חלק אחד, במידה וכן יהיה הרבה יותר קל לנקות אותם.

ניקוי עצמאי: יש תנורים שמנקים את עצמם, למי שלא אוהב לנקות תנורים זו יכולה להיות אפשרות נהדרת. שיטות הניקוי העצמאיות הן ניקוי קטליטי, ציפוי טפלון מיוחד המותקן בצדדים של תא האפייה ובחלק העליון והאחורי. הציפוי "אוכל" את השמן שניתז ומעלים אותו. ניקוי פירוליטי: פעולת ניקוי בחום גבוה של 500 מעלות ההופכות את כל חומר אורגני לאפר.
בהצלחה