תנור האפייה מקצר? מה עושים ואיך מתקנים

תנור האפייה מקצר? מה עושים ואיך מתקנים

תנור אפייה הוא ללא כל ספק בין מוצרי החשמל השימושיים ביותר במטבח.
אנו אופים בעזרתו עוגות, עוגיות, פשטידות, לחמים ומאפים, צולים בו עופות, דגים ובשרים, מכינים איתו ירקות אנטיפסטי, חמין לשבת ועוד ועוד.

 

כמו כל מוצר חשמלי אחר בבית, גם תנור אפייה יכול להתקלקל לנו כאשר אחת התקלות היותר נפוצות היא כאשר הוא פשוט מקצר. כאשר התנור מקצר, בדרך כלל מדובר בבעיה בגוף החימום.

 

קצת על גוף החימום של התנור

גוף החימום בנוי למעשה משלוש שכבות. השכבה החיצונית עשויה מתכת, השכבה הפנימית היא סוג של חרס והפנימית ביותר מהווה את חוט הלהט.

 

אז איך נוצר הקצר בתנור אפיה ביתי?

כדי לוודא שאכן מדובר בקצר חשמלי יש קודם כל להפעיל את התנור.
במידה ונוצר קצר מיידי או קצר לאחר חמש דקות, 90% שמדובר בבעיה בגוף החימום של התנור.

 

אז מה עושים?

מה שצריך לעשות הוא לסובב את התרמוסטט לספרה 0 ואז נפעיל את תנור האפייה. במידה והתנור במצב זה לא מקצר, זה אומר שהבעיה היא בגוף החימום של התנור.

 

הקצר נוצר מכמה סיבות:

  1. המתכת בוקעת ואז יש כניסה של אדים או מים לתוך חוט הלהט.
  2. החרס נסדק במשך השנים ומתעוות. בזמן עבודה של התנור הוא מתרחב ויש מגע בין המתכת לחוט הלהט ואז נוצר הקצר.

 

כאשר מתקינים את גוף החימום, אסור לקפל או לכופף אותו כי אז יש שבירה של החרס הפנימי.

 

סוגים של גופי חימום לתנור אפייה:

  1. כאלה המיוצרים בארץ
  2. גופי חימום המיוצרים בסין
  3. גופי חימום מקוריים

 

ההבדל הוא כמובן במחיר וגם באיכות של גוף החימום.
גוף חימום מקורי יעלה פי 4 מגוף חימום אחר.
לכן, כשאתם בוחרים טכנאי, וודאו שהוא מחליף את הגוף בגוף מקורי ולא באחר, כי אז שוב הגוף של התנור לא יחזיק מעמד זמן רב ותצטרכו להחליף אותו די מהר.
בנוסף, שימו לב שאתם מקבלים אחריות בסיום התיקון על גוף החימום עצמו.
לפעמים, התיקון יקר מדי ואז עדיף כבר לרכוש תנור חדש מאשר לתקנו.